Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsИн Юпин, заместник -ръководител на отдела за защита

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsИн Юпин, заместник -ръководител на отдела за защита
Коментари Харесай

Централната банка на Китай призова да се стои настрана от биткойните и криптовалутите

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Ин Юпин, заместител -ръководител на отдела за отбрана на правата и ползите на потребителите на финансови услуги на Народната банка на Китай (централната банка на страната), прикани в петък жителите на страната да " стоят настрани " от биткойн и други криптовалути в с цел да запазят спестяванията си, написа finanz.ru.

„ Още един път подсещаме на необятните маси, че биткойн и други виртуални валути не са законно платежно средство и не се удостоверяват от тяхната действителна стойност “, цитира неговия портал Renminwang.
„ Сделките с криптовалути са чисто спекулативни вложения. Хората би трябвало да са наясно с високата степен на риск, да стоят надалеч от тях и по този метод да пазят портфейлите си “, сподели представителят на Централната банка.
На 23 август биткойн надмина границата от 50 000 $ за първи път от май.

Биткойн е децентрализирана система от едноименната криптовалута, основана на блокчейн технология, която може да бъде „ изкопана “ (издадена) от всеки консуматор, участващ в системата. За да извършите това, би трябвало да създадете нови блокове на системата. Концепцията на системата е оповестена през ноември 2008 година от нейния създател (вероятно група от автори) под псевдонима Сатоши Накамото. Популярността на биткойн доближава своя връх едвам през последните години. Емисиите на биткойни са естествено лимитирани, сега множеството биткойни към този момент са „ добити “.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР